Veden puhdistus UV-lamppujen avulla

UV-järjestelmät vedenpuhdistusta varten

UV-järjestelmiä voidaan käyttää veden desinfiointiin erilaisissa käyttökohteissa. On mahdollista puhdistaa esimerkiksi juomavettä, jätevettä, prosessivettä, uima-altaita ja lampia. UV-lamppujen teho on 4 - 1 000 W. Ne sopivat niin pieniin (litraa/minuutti) kuin erittäin suuriin, satoja lamppuja käsittäviin julkisen sektorin käyttökohteisiin.

Kotitalouksien laitteet

Kotitalouksien laitteet

Kotitaloudet voivat puhdistaa juomaveden asentamalla vedenpuhdistuksen UV-järjestelmän sisääntulopisteeseen, käyttöpisteeseen (esimerkiksi tiskiallas) tai erillisen puhdistajan kautta. On mahdollista myös puhdistaa sadevettä. UV-järjestelmiin yhdistetään usein suodattimet, joiden tehtävä on poistaa vedestä muut aineet (kloori, hiukkaset). Järjestelmissä käytetään korkeintaan 25 W:n lamppuja.

Kunnalliset asennukset

Kunnalliset asennukset

Kunnallisissa asennuksissa UV:tä käytetään aina yhdessä jonkin toisen puhdistustekniikan kanssa. Julkishallinto sääntelee desinfiointitasot. UV-järjestelmämme on suunniteltu, varmistettu ja asennettu takaamaan veden laatu. Useimmissa asennuksissa on mahdollista himmentää lamppuja, jotta virta voidaan mukauttaa veden laatua ja veden virtaamista vastaavaksi. Lamppujen teho korkeintaan 1 000 W.

Teollisuuden käyttökohteet

Teollisuuden käyttökohteet

Teollisuus tarvitsee puhdasta ja desinfioitua vettä eri tarkoituksiin – tuotantoprosesseihin (kemia, kosmetiikka), ruoan ja juoman pakkausmateriaalien huuhteluun ja puhdistamiseen, maatalouden kasvihuoneisiin sekä puolijohdealalla kehittyneisiin hapettumisprosesseihin. Kaikilla teollisuuden aloilla vettä käytetään, kierrätetään ja uusiokäytetään. Tavalliset lamppujen tehot ovat 25–250 W.

Kotitalouksien vesi ja ilma

Kunnallinen vesi ja teollisuusvesi

Kaupallisten ja ammattimaisten käyttökohteiden ilma

Varoitus

UV-C-lamput aiheuttavat vain minimaalisen riskin, kun niitä käyttävät osaavat ammattilaiset. Heidän on suojattava silmänsä ja ihonsa valovaurioiden sekä silmien ja ihon vakavien vammojen välttämiseksi. Suosittelemme asiakkaita olemaan varovaisia valitessaan laitteita ja etsimään todisteita kolmannen osapuolen testauksista sekä laitemateriaalien ja sähkökomponenttien sertifioinneista tunnetuilta organisaatioilta. Tällaisia ovat muun muassa NSF, UL, CSA ja DVGW-OVGW tai muut kansainväliset vaatimukset soveltuvin osin.

UV-C-lamppujamme ei ole tällä hetkellä sertifioitu tai hyväksytty lääkinnällisiksi laitteiksi missään maailman maassa eikä niitä tule käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin. Runsaalle UV-C-säteilylle altistuvat kasvit ja/tai materiaalit voivat vahingoittua ja/tai värjäytyä.