Useimmissa kaupallisissa kasvihuoneissa kasvatetaan nykyään vihanneksia vertikaalisesti alasviljeltynä, ja keinovalaistuksen kysyntä on kasvanut tasaisesti jo vuosien ajan. Auttaakseen kasvihuoneviljelijöitä kasvattamaan satoaan entistä tehokkaammin Signify etsii aina tehokkainta mahdollista ratkaisua. Kymmenen vuotta sitten esittelimme uuden valaistustyypin nimeltä välivalaistus, josta julkaistiin hiljattain suuren valovirran versio. Tämä valaistustapa on osoittanut toimivuutensa jo monissa eri kohteissa, ja siksi haluamme nyt jakaa tiedon, jonka olemme oppineet matkan varrella.
Monia alasviljeltyjä satoja, kuten kurkkuja ja tomaatteja, kasvatetaan käyttämällä perinteisiä HPS (suurpainenatrium) -kasvivaloja sadon yläpuolella. LED interlighting -välivalaistuksen tullessa markkinoille vuonna 2008 Philips valaistus alkoi tutkia, miten sadon määrää ja laatua voitaisiin parantaa sijoittamalla LED-valot alasviljeltyjen kasvien katoksen sisään. Nämä kokeet osoittivat, että LED-valaistuksen sijoittaminen ripustettujen kasvien katokseen mahdollistaa kasvua edistävän valon keskittämisen sadon heikommin valaistuihin alueisiin, joissa lehdillä on tavallista suurempi vaikutus hedelmällisyyteen. Näin voidaan parantaa merkittävästi sadon laatua ja määrää.
Vuonna 2010 hollantilainen tomaatinviljelijä Jami ja hänen viljelykumppaninsa osallistuivat tiiviisti näihin kokeisiin, joiden positiiviset tulokset vakuuttivat heidät siitä, että katosten välivalaistus oli oikea ratkaisu. Vuonna 2012 Van Naturen viljely-yhteisö (jossa Jami on yksi jäsenistä) investoi Philipsin hybridivalaistusjärjestelmään, jossa HPS-valot yhdistettiin kaksinkertaiseen LED interlighting -välivalaistukseen. Järjestelmä asennettiin Jamin kasvihuoneeseen, johon ei tilan mataluuden vuoksi ollut mahdollista asentaa riittävää HPS-valaistusta ympärivuotiseen tuotantoon. Tämän vuoksi hybridivalaistusratkaisu oli heille paras vaihtoehto. Tuolloin he valitsivat sen "pakon edessä", mutta LED-tekniikan käytöstä saatujen kokemusten ja tulosten myötä he eivät enää vaihtaisi sitä mihinkään muuhun.