Sekä “alkuperäinen” että “ajan mittaan” -suorituskykydata on arvioitava, jotta varmistetaan, millä tavoin LED-kasvihuonevalaisimet toimivat polttoikänsä aikana. Alkuperäisen suorituskyvyn voi mitata, mutta on huomattava, että ajan mittaan suorituskyky on ekstrapoloituun dataan perustuva ennuste. LED-kasvihuonevalaisimen polttoikä riippuu aina fotonivuon heikkenemisestä, mutta toisaalta tekniset suunnitteluratkaisut vaikuttavat valtavasti polttoiän aikaiseen suorituskykyyn. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy blogikirjoituksestamme ”Miten arvioida LED-kasvihuonevalaisimien suorituskykyvaatimusten uskottavuutta”.
Osa valaimistajista toimittaa yksittäisten LED-lamppujen tekniset tiedot kokonaisen LED-kasvihuonevalaisimen asemesta. Philips toimittaa aina tekniset Wall Plug Efficacy -tiedot (WPE) kokonaisesta LED-moduulista. Nimi johtaa siitä, miten moduuli on suunniteltu, miten se hallitsee lämpöä ja määrittelee valovirran ja polttoiän. Esimerkiksi yksittäisen LED-lampun tehokkuus voi olla 4 µmol/J, mutta kun se asetetaan valaistusmoduuliin, koko moduulin valovirta voi olla 3,6 µmol/J. Valaistusmoduulien lämmönhallinnan optimoimiseksi sijoitamme LEDin ja alumiinisen jäähdytyslevyn väliin lämpöä johtavaa massaa. Tämä takaa, että moduulin suorituskyky on yhtä hyvä koko polttoiän ajan.
Varmista, että tarkastelet koko LED-moduulia koskevia teknisiä tietoja etsimällä tietoa LED-valaisimen mittaamiseen käytetystä menetelmästä. Philips käyttää standardisoituja teknisiä tietoja, joten LED-moduulit mitataan aina virallisessa, sertifioidussa laboratoriossa LM-79-80 -valaisinstandardien mukaisesti. Kun vertailet LED-kasvihuonevalaisimia, kannattaa aina pyytää virallisen, sertifioidun mittauslaboratorion antamaa virallista raporttia. Näin varmistut siitä, että vertailet teknisiä tietoja oikein.